Mięso zalety
- 481 Views
- Redaktor wgx.pl
- 18 lipca 2019
- Porady i wskazówki
Komponując nasz codzienny jadłospis powinniśmy pamiętać, aby nie zabrakło w nim także produktów mięsnych. Mięso jest bowiem dla organizmu człowieka źródłem niezwykle cennych składników odżywczych, do których należą białko, minerały oraz witaminy. W przypadku niektórych chorób, np. wrzodów żołądka, miażdżycy, alergii pokarmowej, ważną rolę odgrywa nie tylko rodzaj mięsa, ale także sposób jego przyrządzenia. Warto także pamiętać, że nie każdy z dostępnych rodzajów mięsa charakteryzuje się takim samym zestawem składników odżywczych. Dodatkowo należy zwrócić uwagę na fakt, że niektóre gatunki mięsa są bardziej delikatne oraz zawierają mniejsze ilości tłuszczu. Warto także pamiętać, o odpowiednim przyrządzaniu i przyprawianiu potraw mięsnych. Osoby uskarżające się na wrzody żołądka, powinny unikać spożywania bardzo przyprawionych mięs, a w diecie osób cierpiących z powodu miażdżycy powinno znajdować się wyłącznie chude mięso. Kupując mięso powinniśmy zwracać dużą uwagę na jego walory odżywcze.

- 15 kwietnia 2022
Duża klata także na twoich zdjęciach!
- 7 marca 2022
Muira puama- wiele zastosowań jednego specyfiku.
- 23 lutego 2022
Czarny ryż zalety
- 6 stycznia 2022
Duża klata także na twoich zdjęciach!
Muira puama- wiele zastosowań jednego specyfiku.
Czarny ryż zalety
Liwko liwko
Czarny ryż i jego właściwości
Odpowiednie nawadnianie organizmu
5 posiłków i już?
Morwa