Co się kryje w miodzie?
- 423 Views
- Redaktor wgx.pl
- 6 kwietnia 2019
- Porady i wskazówki
Miód to prawdopodobnie jeden z największych darów natury, który bez ociągania powinniśmy wpuścić na stałe do swojej kuchni. To dość gęsty, słodki płyn o złotym kolorze, którego naturalnym bogactwem są cukry proste. Sprawiają one między innymi, że jest niesamowicie trwały – nie trzeba obawiać się, że się zepsuje i wyznaczać sobie daty zjedzenia całego słoika. W chłodnej i ciemnej szafce może stać nawet latami, służąc domownikom w razie potrzeby. Jednak jego wartość odżywcza sprawia, że warto sięgać po niego możliwie często. Jest bogaty w witaminy A, B i C oraz takie mikroelementy, jak potas, fosfor, żelazo, magnez, wapń czy kobalt. Dodatkowo posiada walory naturalnego antybiotyku, potrafiąc niszczyć najpopularniejsze bakterie, jakie mogą zaatakować ludzki organizm. Miód koi problemy żołądkowe i trawienne, uspokaja system nerwowy, jednocześnie pobudzając procesy myślenia i pracę mózgu. Regularne jedzenie miodu jest też dobre dla serca: wzmacniając je i obniżając ciśnienie krwi oraz powstrzymując zmiany miażdżycowe.

- 15 kwietnia 2022
Duża klata także na twoich zdjęciach!
- 7 marca 2022
Muira puama- wiele zastosowań jednego specyfiku.
- 23 lutego 2022
Czarny ryż zalety
- 6 stycznia 2022
Duża klata także na twoich zdjęciach!
Muira puama- wiele zastosowań jednego specyfiku.
Czarny ryż zalety
Liwko liwko
Czarny ryż i jego właściwości
Odpowiednie nawadnianie organizmu
5 posiłków i już?
Morwa