Cebula w diecie sportowej
- 181 Views
- Redaktor wgx.pl
- 7 marca 2019
- Porady i wskazówki
Cebula należy do grona roślin, które od wielu wieków cieszą się dużą popularnością, którą zawdzięcza przede wszystkim swoim właściwościom leczniczym. Cebula jest rośliną, która stanowi bogate źródło różnych związków chemicznych wykazujących działanie bakteriobójcze. Jest także bogata w witaminę C. Cenne składniki zawarte w tym warzywie sprawiają, że jest chętnie stosowana w czasie przeziębienia i grypy. Cebula odgrywa ważną rolę w żywieniu. Jej lecznicze właściwości występują właściwie niezależnie od postaci w jakiej jest spożywana. Najzdrowszą formą jest oczywiście zjadanie cebuli w stanie surowym, np. w formie dodatku do surówki, sałatki czy kanapek. Również cebula smażona, gotowana, pieczona czy marynowana posiada właściwości prozdrowotne i nie traci swoich właściwości leczniczych. Wyjątkiem może być tylko cebula smażona na smalcu. Regularne jedzenie cebuli korzystnie oddziałuje na prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego i pozwala zapobiegać i leczyć infekcje bakteryjne i wirusowe.

- 3 stycznia 2021
Jak nie wypaść z formy
- 9 października 2020
Co to jest hmb ?
- 7 sierpnia 2020
Ćwiczenia na tricepsy i barki
- 24 czerwca 2020
Jak nie wypaść z formy
Co to jest hmb ?
Ćwiczenia na tricepsy i barki
Ćwiczenia na siłę w rękach
Firma malay tiger opinie
Czy chipsy z jabłek są zdrowe ?
Trening na masę do budowania sylwetki
Szrugsy ćwiczenie