Zalety wzbogacania dań o bazylię
- 250 Views
- Redaktor wgx.pl
- 26 marca 2019
- Porady i wskazówki
Bazylia jest dość popularną, ale raczej niedocenianą przyprawą. Znana jest w Europie już od starożytności. Jest doskonałym dodatkiem do dań, ponieważ zawarte w niej składniki pozwalają na sprawniejsze trawienie oraz ułatwiają przyswajanie składników odżywczych. Jest polecana wszystkim z kłopotami trawiennymi. To jednak jedynie jedna z wielu zalet bazylii. Wpływa ona pozytywnie na serce, a także rozkurczowo. Ma także pozytywny wpływ na nasze samopoczucie i dlatego jest stosowana jako antydepresant. Dlatego warto dodawać bazylię do wielu dań, nawet w niewielkich ilościach. Tym bardziej, że poza zdrowotnymi i smakowymi, bazylia ma także walory estetyczne i po prostu doskonale prezentuje się na talerzu. Najlepiej bazylia wkomponowuje się w dania z pomidorów, ale pasuje także do innych warzyw. Można ją stosować zarówno do warzyw świeżych, a także duszonych. Warto sięgać po świeżą bazylię. Bez trudu można ją uprawiać w doniczce, na parapecie w kuchni i dzięki temu można w każdym momencie sięgnąć po świeże liście bazylii.

- 3 stycznia 2021
Jak nie wypaść z formy
- 9 października 2020
Co to jest hmb ?
- 7 sierpnia 2020
Ćwiczenia na tricepsy i barki
- 24 czerwca 2020
Jak nie wypaść z formy
Co to jest hmb ?
Ćwiczenia na tricepsy i barki
Ćwiczenia na siłę w rękach
Firma malay tiger opinie
Czy chipsy z jabłek są zdrowe ?
Trening na masę do budowania sylwetki
Szrugsy ćwiczenie