Ocet jabłkowy
- 413 Views
- Redaktor wgx.pl
- 20 stycznia 2019
- Porady i wskazówki
Ocet jabłkowy ma wszechstronne zastosowanie i często pojawia się w naszym codziennym życiu. Służy nam w kuchni, przy porządkach, ale ma także właściwości prozdrowotne takie jak odchudzające czy obniżające poziom cukru we krwi. Ocet jabłkowy pomaga też zabijać patogeny, w tym bakterie, dlatego tradycyjnie stosowany jest do dezynfekcji, leczenia grzybicy paznokci czy infekcji ucha. Ocet ten wpływa korzystnie na gospodarkę insulinową, co wskazuje, iż pomaga też schudnąć. W pewnym stopniu zwiększa uczucie sytości, ograniczając tym samym podaż kalorii, co wskazuje na to ponieważ osoby spożywające go wraz z posiłkiem przyjmują mniej jedzenia w ciągu dnia, a po regularnym spożywaniu zmniejsza się także waga ciała. Ocet jabłkowy obniża także cholesterol i trójglicerydy, dlatego jest korzystny dla serca. Jest on bezpieczny w stosowaniu pod warunkiem normalnego użycia, a przy większych dawkach może pogarszać samopoczucie. Najlepiej jest go stosować w kuchni dodając do potraw na przykład do sałatek czy majonezu.

- 15 kwietnia 2022
Duża klata także na twoich zdjęciach!
- 7 marca 2022
Muira puama- wiele zastosowań jednego specyfiku.
- 23 lutego 2022
Czarny ryż zalety
- 6 stycznia 2022
Duża klata także na twoich zdjęciach!
Muira puama- wiele zastosowań jednego specyfiku.
Czarny ryż zalety
Liwko liwko
Czarny ryż i jego właściwości
Odpowiednie nawadnianie organizmu
5 posiłków i już?
Morwa